Żywność 

Jak rozpoznać dobre pieczywo?

Więcej o pieczywie Kraków na https://bit.ly/2BLCaoo.

Pieczywo jest w naszej kulturze podstawą jadłospisu człowieka. Wytwarzane jest z wody, soli, mąki, mleka, środków spulchniających (zwykle zaczynu chlebowego albo drożdży) i różnych dodatków wzbogacających smak wypieków, jak przykładowo: mak, sezam lub słonecznik.

Dlaczego należy jeść regularnie pieczywo?

Pieczywo to jedzenie niezwykle bogate w mnóstwo najróżniejszych składników odżywczych i energetycznych, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. W jego składzie widnieją głównie węglowodany, aminokwasy i białka. Należy wspomnieć jednocześnie o błonniku, jak również szerokiej gamie witamin, których zdecydowanie zdecydowanie najwięcej zawiera wieloziarnisty, ciemny chleb.

Pieczywo w Krakowie

Pieczywo najlepiej nabywać w piekarniach tradycyjnych. Ma się wtedy pewność, iż spożywane produkty długo zachowają świeżość.
Z wyśmienitych wyrobów i niezwykłej dbałości o klienta słyną przede wszystkim piekarnie krakowskie, cieszące się ogromnym zaufaniem kupujących. Sprzedawany w nich chleb wytwarzany jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co stanowi gwarancję najwyższej jakości użytych składników i wyśmienitego smaku.

Siedziba firmy:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]

Powiązane artykuły