Wybierz pieczywo z dobrej piekarni
Poznaj ofertę piekarni Kraków na www.piekarniapochopien.com
Chleb jest jednym z najistotniejszych elementów naszej diety. Spożywamy go bardzo wiele, zatem dobrze, kiedy będzie on wysokiej jakości. Nic więc zaskakującego, że produkowane w fabrykach chleby tracą ostatnimi laty popularność – bywają niedobre, a po paru dobach są już nieprzydatne do spożycia. Na naszym rynku ostatnio naprawdę często goszczą produkty wypiekane tradycyjnymi sposobami i niezawierające syntetycznych domieszek poprawiających ich właściwości. Dlaczego warto je jeść? Jak one powstają? Jak funkcjonuje rzemieślnicza piekarnia?
Co znajdziemy w tradycyjnej piekarni?
Jak łatwo się domyśleć, tradycyjna piekarnia w Krakowie czy pozostałych dużych miastach swoją działalność opiera na tradycyjnych chlebach. Zwykle bywają produkowane na zakwasie, lecz łatwo znaleźć również wypieki na drożdżach. Oprócz tego miłośnicy tradycyjnych piekarni chętnie wybierają chleby, które w ostatnich dekadach wycofano ze sklepów – między innymi precle. Rzemieślnicze wypieki dostarczają niekiedy także rozmaite nasiona lub przetworzone śliwki czy brzoskwinie.
Czemu dobrze wybrać pieczywo z rzemieślniczej piekarni?
Powodem popularności tradycyjnego chleba okazuje się przede wszystkim jego smak – jeśli o to chodzi plasuje się znacznie wyżej niż chleby przemysłowe. Atutem takiego chleba jest też charakterystyczna dla niego różnorodność – wśród setek gatunków wszyscy klienci kupią wyroby dostosowane do swoich oczekiwań. Nie można nie wspomnieć też o tym, że produkty, które oferuje tradycyjna piekarnia okazują się znacznie zdrowsze, gdyż nie zawierają niebezpiecznych dla ludzkiego organizmu syntetycznych ulepszaczy.
Siedziba firmy:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]